miércoles, 29 de octubre de 2008

LA FIRA DEL BESTIAR













Eivissa ha dedicat uns dies a la festa del bestiar, considero que cada vegada els nens petits tenen més problemes per coneixer els animals del camp, és més a la ciutat moltes vegades s’han de conformar amb dibuixos i imágenes en la televisió.

Cada vegada hi ha menys de bestiar tipics d’Eivissa pel gran esforç que suposa i que han de fer la gent eivissenca que volen mantenir i protegir l'autenticitat de l’espècie.

És un projecte que no sempre surt bé, digam que és gairebé un capritx, s’ha de fer molt de treball i les persones que sol.liciten subvencions per poder continuar mantenin els bestiar d’origen no consegueixen gairebé ajuda, per tant no hi ha molta gent que pugui permetre-se’l.

Aquest escrit és en homenatge a tots els pageses que continuan amb la labor de mantenir part de la cultura que fa que Eivissa no perdi la seva identitat., ja sigui amb animals, collita, artesania, balls, menjar tipic d'Eivissa, la seva llengua..etc.

3 comentarios:

m.eugènia creus-piqué dijo...

I molt be que fan nineta, i mes quan estan en perill d'extinció, a mes a mes, els nens deuen coneixer aquets animalets i d'altres, vas llegir la noticia fa molt de temps que van fer dibuixar als nens un pollastre i el van dibuixar a l'ast ?? Mai l'habien vist viu !!! Que fort !!!

Hada Isol ♥ dijo...

No entiendo lo que escribes,tienes traductor,mejor me fijo si tal tienes un blog en español.

Anónimo dijo...

Estic amb tú didi que aquestes persones es mereixen un homenatge i molts més pel gran esforç que fan per conservar les seves tradicions. El que m'ha impressionat és el comentari de geni, on va passar?? em sembla increïble...