jueves, 12 de febrero de 2009

El projecte de la desesperació - AECC a Evissa


Noticia
La AECC exige a Salud que aclare si el proyecto del nuevo hospital incluye el búnker de radioterapia
La asociación quiere saber si se ha pedido a los arquitectos que diseñen el espacio en el que debería ir la máquina de radioterapia. «Queremos ver escrito que habrá este servicio», señala la ex presidenta Sue Marí
sanidad. Responsables de la junta local de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC) estudiaron ayer los planos del nuevo hospital que se exponen en el actual Can Misses, tras lo que mostraron su preocupación porque no se especifica si las instalaciones contarán con el búnker en el que debería colocarse la máquina de radioterapia. La AECC pide a Salud que les confirme si se ha pedido a los arquitectos que diseñen este espacio en los planos definitivos. El gerente del hospital, Francisco Cárceles, asegura que en los terrenos en los que se construirán las nuevas instalaciones hay espacio suficiente para la unidad.


Opinió

Que podem fer?, Que ens queda per fer?, no comprenc res, pensen que som imbècils, de debò que l'hi pensen?, l'única cosa que volem és que d'una vegada per sempre es vegi clarament en el projecte del nou hospital de Can Misses que haurà radioteràpia. Ens diuen que hi ha espai, que en principi conten amb això, bé doncs si així, que problema hi ha que es projecti de forma oficial?. La meva sensació és que volen fer l'hospital sense la radioteràpia, perquè les paraules les hi duu el vent i més parlant de temes polítics i econòmics, diuen, diuen i diuen, "bla, bla, bla", però no hi ha res oficial.

És molt difícil que una vegada que està fet l'hospital, per un tema d'instal·lacions i altres prestacions que ha de complir l'edifici, es facin, si ara és costós, després ho serà més.

La meva sensació no és optimista, tal vegada perquè cada vegada que exigeixen la AECC, el posar radioteràpia, solament llegeixo i escolto coses que no tenen sentit ni lògica, definitivament ens ballin l'aigua.